Ozon 3 oksijen atomundan oluşan kimyasal bir bileşik olup, atmosferin bir kaynağı ve oksijenin yüksek enerjili halidir. Gökyüzünün mavi renginin kaynağı olan ozonun dünyadaki yaşam için ne denli önemli olduğu son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Tıp dünyasında da günden güne çok daha önemli bir yer edinen Ozon ile pek çok hastalığın tedavisinde başarılı sonuçlara ulaşılmaktadır. Tedavide kullanılan ozon gazı medikal ozon jeneratörlerinde saf oksijenden üretilir. Üretilen ozon, tedavide daima oksijen ile karışım halinde kullanılır. Hiçbir yan etkisi olmayan ozon tedavisi herkese uygulanabilir.
Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Ozon terapinin en önemli özelliği, hastaya ve hastalığa özgü olmak üzere vücuda farklı yollarla verilebilmesidir.
Major Yöntem: En yaygın kullanılan bu metotla 100 cc kan alınarak, dozu belirlenmiş ozonla karıştırıldıktan sonra tekrar kişiye geri verilmesidir.
Minör Yöntem: Kişiden alınan 2-5 cc kan, belirlenmiş dozda ozonla karıştırılarak kas içine enjekte edilir.
Vücut Boşluklarına Ozon Gazı Verilmesi: Rektal – Makat yoluyla, vajinal ve kulak yoluna püskürtme ile vb ozon verilir.
Eklem İçine Ozon Gazı Verilmesi: Eklem rahatsızlıklarında uygun bir iğne ile belirli dozda ozon gazının eklem içine verilmesidir.
Ozon Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
Baktericidal(bakteri öldürücü), fungicidal(mantar öldürücü) ve virostatic(virüs çoğalmasını önleyici) olma özelliği ile kuvvetli bir antimikrobiyal ajandır. Majör Otohemoterapi adıyla bilinen küçük miktarlarda uygulanan ozon vücudun kendi antioksidanlarını ve serbest radikalleri yok eden enzimleri aktive eder. İmmünmodülator etkisi ile bağışıklık sistemini dengeler, metabolizmayı hızlandırır, dolaşımı destekler, vücudun oksijen kapasitesini arttırarak kendi kendine iyileşmesine yardımcı olur.
Ozon Terapinin kullanıldığı hastalıklar şu şekilde sıralanabilir;
Ozon terapinin bilimsel olarak kanıtlamış olan, fiziksel sorunlarımıza en temelden getirdiği çözümler sonucunda, ilk birkaç seansdan sonra dahi görebileceğiniz olumlu ve pratik etkilerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz;